Tyčinka Margot patrí už po generácie k obľúbeným pochúťkam. Práve preto ju niektorí zakomponovali aj do vianočných cukroviniek. Z tejto tyčinky si môžete urobiť nielen nepečené margotkové guličky. Za vyskúšanie stoja aj pečené vianočné pečivo z margotky. A to margotkové kolieska a margotkové štvorlístky.
Recept na margotkové kolieska (štvorlístky)
Ingrediencie na linecké cesto:
- 460 gramov hladkej múky
- 300 gramov zmäknutého masla
- 220 gramov práškového cukru
- 4 žĺtky
- nastrúhaná citrónová kôra
Ingrediencie na margotkovú náplň:
- 150 gramov najemno nastrúhanej margotky
- 200 gramov zmäknutého masla masla
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 3 polievkové lyžice rumu
Ďalej budete potrebovať:
- čokoládovú polevu
- strúhanú margotku na ozdobenie
Príprava margotkových koliesok (štvorlístkov) krok za krokom
1. Z vyššie uvedených ingrediencií vytvorte linecké cesto, ktoré nechajte 2 hodiny odležať v chladničke. Potom ho vyvaľkajte a vykrajujte z neho tvary koliesok alebo štvorlístkov.
2. Vykrojené tvary pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia zhruba 10 minút. Následne ich nechajte vychladnúť.
3. Z ingrediencií vyššie vymiešajte margotkovú náplň, ktorú postupne zlepujte linecké tvary.
Tipy, ako zdobiť margotkové pečivo
Hornú časť margotkových koliesok alebo margotkových štvorlístkov namáčajte v čokoládovej poleve a na záver posypte strúhanou margotkou. Margotkové pečivo môžete tiež dozdobiť mletými vlašskými orechmi, strúhaným kokosom alebo mandľovými plátkami.
Na záver dodávame, že toto pečivo z margotky vás jednoznačne nadchne svojim vzhľadom aj chuťou. Pokiaľ ho vyskúšate, jednoznačne, ho zaradíte medzi svoje najobľúbenejšie vianočné pečivo a budete ho chcieť robiť rok čo rok.