Ananásový sirup na zdravotné neduhy v zimnom období

Zdieľať
ananás

Ananás, ako exotické ovocie nielen s dobrou chuťou, ale aj skvelými účinnými látkami, ktorý sa oplatí jesť pri chudnutí, ale aj pri nachladnutí a iných neduhoch. Bromelain, teda enzým, ktorý sa v ananáse nachádza, je účinným bojovníkom proti reume, zápalu, ale tiež znižuje riziko ochorenia rakovinou. Naviac je plný vlákniny, takže dokáže zlepšiť aj trávenie, a nielen v chladnejšom období vám pomôže s bežným nachladnutím.

Čím ananás vyniká

Dužina ananásu sa nesmie variť – ničia sa tak všetky potrebné živiny. Ananás obsahuje naozaj pozoruhodné množstvo vitamínu C, A, B1, B2, B3, B5, B12, K a E. Z minerálnych látok meď, sodík, fluór, horčík, mangán, železo, bromelain, zinok, jód, draslík, vápnik a fosfor . Vitamín C je uznávaný ako silný antioxidant, ktorý chráni náš organizmus pred voľnými radikálmi. Minerály draslík a horčík sú dokonalé pre správnu funkciu nervového systému a svalov. Navyše draslík zabraňuje znečisteniu ciev a tým pádom pôsobí preventívne proti ochoreniu srdca. Ďalšími pozoruhodnými minerálnymi látkami sú železo a mangán. Mangán znižuje cukor v krvi a železo je dokonalé pre tvorbu červených krviniek. Všetky minerály, ale aj vitamíny hrajú dôležitú a nenahraditeľnú úlohu. Ananás je veľmi vhodný jesť v zimnom období, kedy nám môže pomôcť so zápalom horných dýchacích ciest a inými problémami týkajúce sa prechladnutia.

Lahodný a účinný sirup

  • 1 lyžica medu
  •  ½ lyžičky kajenského korenia
  •  ½ lyžičky čerstvého nastrúhaného či sušeného zázvoru
  •  ¼ šálky šťavy z citróna
  •  1 hrnček na drobno nakrájaného ananásu

Postup

V jednoduchosti je sila a tu to platí dvojnásobne. Všetky suroviny dajte do mixéra a zomeľte. Túto raw kašu či marmeládu užívajte každý deň trikrát denne čajovou lyžičkou. Zvyšnú zmes uchovávajte v chladničke.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané