Ako zistiť s 2 ročným až 4 ročným predstihom, či vám nehrozí rakovina?

Zdieľať
rakovina

Väčšina príznakov rakoviny má jednu obrovskú nevýhodu, objavia sa vždy vtedy, keď už rakovina vznikla a teda len oznamujú jej prítomnosť. Aké by to bolo, keby existovali aj také príznaky, ktoré by pred rakovinou vopred varovali a človeku tak dávali šancu s tým niečo urobiť? Máme pre vás jednu skvelú správu. Také varovné príznaky, že sa schyľuje k rakovine, existujú! Mnohí lekári a onkológovia o nich však nevedia, pretože nespadajú do klasického rámca poznatkov, ktoré sa vyučujú na lekárskych fakultách. Dr. Kelly vo svojej knihe One Answer to Cancer (Jedna odpoveď na rakovinu) v druhej kapitole uvádza, že rakovinové ochorenie prepukne vtedy, ak je v tele nedostatok proteolických (bielkoviny štiepiacich) enzýmov produkovaných slinivkou brušnou. Nedostatok uvedených enzýmov sa v organizme najprv prejaví týmito 3 varovnými signálmi:

1. Problémy so zaostrovaním

Dôvodom je očný sval kontrolujúci šošovku, ktorá kvôli svojej malej veľkosti pomerne prudko reaguje na nedostatok proteolických enzýmov. Pri ich zníženej hladine v krvi dochádza k jeho oslabovaniu a následne k zhoršeniu zraku.

2. Paradentóza a problémy so zapálenými ďasnami

Podobne ako očný sval kontrolujúci šošovku, zdravie ďasien je tiež veľmi závislé od týchto enzýmov. Proteolické enzýmy totiž dokážu účinne potláčať zápaly či infekcie a ich úbytok sa na zdraví ďasien prejaví pomerne rýchlo.

3. Plynatosť čriev

Nedostatok enzýmov na trávenie bielkovín ovplyvní priamo aj váš tráviaci systém. Zle strávené bielkoviny, hlavne mäso, bude v črevách zahnívať a pri tom uvoľňovať nadmerné plyny.

Čo robiť, ak sa tieto príznaky vyskytnú?

V prípade, že sa u vás objavia všetky 3 uvedené príznaky súčasne, tak viete, že máte problém. Máte ale zároveň aj veľkú výhodu v tom, že sa jedná o extrémne skoré príznaky hroziacej rakoviny. Objavujú sa totiž 2 až 4 roky pred jej samotným vznikom. To vám poskytuje dostatok času na nápravu.

Ak sa ocitnete v takejto situácii, je potrebné urobiť nasledujúce kroky:

  • podporiť činnosť pankreasu (napríklad čajovou zmesou kvetín alebo vňate ďateliny, vňatia saturejky, benediktu, jastrabiny, šalvie a koreňa púpavy)
  • začať užívať proteolické enzýmy vo forme doplnkov (aspoň dočasne)
  • obmedziť príjem bielkovín, aby sa enzýmy zbytočne neplytvali
  • zvýšiť príjem surového ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú vlastné enzýmy, tie budú napomáhať tráveniu

Spomínané opatrenia by mali byť dostatočné na to, aby ste riziko hroziacej rakoviny úspešne odvrátili.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané