Ako uchovať vylúpané vlašské orechy

Zdieľať
Bez nazvu 1 7.jpg

Stiahnut 3.jpg

Prečo skladovať orechy?

Vlašské orechy sú pre svoj vysoký obsah vitamínov B, E aj ďalších látok významným doplnkom stravy.

Dajú sa konzumovať len tak, ešte viac sa ale uplatnia pri príprave najrôznejších druhov jedál

– hlavných i napríklad dezertov v podobe koláčov a  zákuskov..

Skladovanie je dobré si naštudovať , keď na záhrade máte orechy,

ktoré majú každým rokom veľa plodov.

Vďaka uchovávaniu ich potom môžete v kuchyni používať celý rok až do ďalšej úrody.

Delicious walnut kernel in a white bowl.jpg

Postupy uchovávania

Nech už zvolíte akýkoľvek z nasledujúcich postupov,

vždy je dobré nechať vlašské orechy najprv dobre vyschnúť.

Všetky orechy tak najprv očistite.

Pozor dajte na to, že vlašské orechyfarbia.

Očistené ich na zhruba 5 – 6 týždňov uložte do sieťového vreca a zaveste ich na teplé a suché miesto.

Orechy sa majú sušiť pri teplote do 25 ° C.

Pri vyšších teplotách totiž začína dochádzať k oxidácii, na základe ktorej zhorknú a stratia tak onú príjemnú chuť.

Budú jednoducho na vyhodenie.

Zamrazenie

Vylúpané orechy sa dajú skladovať v mrazničke.

Prii stálej teplote pod bodom mrazu vydržia pokojne aj ľ roka,

bez toho aby došlo k zníženiu ich chuťovej a vzhľadovej kvality.

Výhodou je, že mrazené vlašské orechy môžete ihneď použiť pri varení, dajú sa veľmi ľahko krájať a strúhať.

Do mrazničky ich uschovajte v pevne uzatvorenej plastovej krabičke, prípadne mikroténovom sáčku.

Je dôležité, aby neprišli do kontaktu s ostatnými potravinami, ktoré v mrazničke máte uložené.

Walnut kernels 01327123412.jpg

Uloženie do chladničky

Ak doma či na chate nemáte k dispozícii mrazničku, dá sa využiť aj chladnička.

Tu však orechy vydrží podstatne kratšiu dobu, zhruba 3 – 4 mesiace.

Naloženie do medu

Zaujímavým riešením je naloženie vlašských orechov do medu.

Stačí ich vložiť do pohára a premiešať s medom v pomere 1: 1.

Acacia.walnut_ml.jpg

Zavarenie

Vlašské orechy niektorí z nás tiež zavárajú.

V tomto prípade si pripravte perfektne čistý pohár.

Nasypte do  neho orechy a nepriedušne ju uzavrite viečkom.

Pri zaváraní musia byť poháre potopené vo vode.

Praktické je nechať ich po dobu zavárania zaťažené.

Zavárate približne 90 minút pri teplote okolo 85 stupňov Celzia.

Po vytiahnutí ochladíte a uskladníte na temné miesto.

Takto zavarené orechy vám vydrží aj niekoľko mesiacov.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané