Ako sa zbaviť otravného čistenia pekáča po pečení cestovín? Skúste tento jednoduchý trik, ktorý uľahčí prípravu jednej z obľúbených klasík. Navyše, objavte, ako pridať cestovinám nový chuťový rozmer.
Šunkofleky – jedlo, ktoré si zamilovali nielen deti, ale aj dospelí. Menšiu radosť však prinášajú tomu, kto musí po pečení vyčistiť pekáč od prichytených zvyškov. Máme pre vás riešenie, ako to nabudúce urobiť inak.
Zapečené cestoviny so šunkou sú neoddeliteľnou súčasťou tradičnej kuchyne. Ich príprava je jednoduchá, ťažko na nich niečo pokazíte a sú neodolateľne chutné. Jediným mínusom je prichytávanie sa k pekáču alebo zapekacej mise. Obvykle ani umývačka nezvláda zbaviť nádobu všetkých zvyškov a nevyhnutné je ručné čistenie. Avšak existuje jednoduchý spôsob, ako sa tejto nepríjemnosti vyhnúť.
Ako na to?
Je to ľahšie, než si myslíte. Pred pečením pripravte pekáč rovnakým spôsobom ako by ste pripravovali formu na bábovku či iné sladké pečivo. Pekáč dôkladne vymastite tukom a namiesto múky použite na posypanie bežnú strúhanku. Tento postup šunkoflekov pridáva nový rozmer chuti. Vďaka strúhanke sa počas pečenia cestoviny ani vajíčková zmes neprichytávajú k stenám pekáča. O drhnutie tak nemusíte mať starosti – nebude potrebné.