Objavte jednoduchý recept na nadýchané snehové pusinky, ktoré roztopia vaše chuťové bunky! Ideálna pochúťka pre každú príležitosť.
Pripravte si lahodné snehové pusinky s týmto jednoduchým receptom. Budete potrebovať len pár základných ingrediencií a trochu trpezlivosti.
Ingrediencie
- 2 bielky (teplota miestnosti)
- Jemný kryštálový cukor (rovnaká hmotnosť ako bielka)
- Práškový cukor (rovnaká hmotnosť ako bielka)
- Štipka soli
- Kvapka citrónovej šťavy alebo octu
Postup
Šľahanie bielok so soľou
Začnite šľahať bielky so soľou. Po dvoch minútach pridajte tretinu kryštálového cukru a pokračujte vo šľahaní, až kým nie je sneh takmer tuhý. Potom postupne pridajte zvyšok cukru a kvapku citrónovej šťavy.
Tvorba pusiniek
Na plech s pečiacim papierom vytvorte malé pusinky z ušľahaného snehu.
Pečenie
- Prvá možnosť: Pečte 3-4 hodiny pri 80 °C.
- Druhá možnosť: Pečte 100 minút pri 100-110 °C. Po 90 minútach kontrolujte stav.
Dokončenie
Po upečení nechajte pusinky vychladnúť v polootvorenej rúre. Pre lepšiu chuť ich nechajte odpočívať do ďalšieho dňa.