Neuveriteľná pochúťka z pomarančovej kôry, ktorú musíte vyskúšať! Viete si predstaviť, že by ste už nikdy nevyhadzovali pomarančovú kôru? Vďaka tomuto jednoduchému receptu sa z nej dá vyrobiť lahodný dezert, ktorý sa stane neoddeliteľnou súčasťou vašich priateľských posedení pri čaji. Prečítajte si náš návod a zistite, ako z pomarančovej kôry vyčarovať dokonalé kandizované kúsky.
Pochúťka z pomarančovej kôry. Už nikdy ju nevyhodíte
Pomarančová kôra vyzerá veľmi lákavo a jej vôňa je opojná. Preto myšlienka vytvoriť z nej dezert nie je vôbec šialená! Keď si budete užívať chuť pomaranča, neponáhľajte sa kôru vyhodiť. Tento jednoduchý recept na kandizovanú pomarančovú kôru si určite obľúbite a stane sa neodmysliteľnou súčasťou vašich čajových posedení s priateľmi.
Kandizovaná pomarančová kôra
Ingrediencie
- kôra zo štyroch pomarančov
- 2,5 šálky cukru
- 2 šálky vody
Postup
- Dôkladne umyte kôru. Očistite ju od vnútorného bieleho vrstvy a žiliek, ktoré by mohli dodať horkosť a pokaziť chuť dezertu.
- Nakrájajte kôru na pásiky. Namočte ich do studenej vody na 2 hodiny.
- Vysypte kôru do cukrového sirupu a varte 30 minút. Skontrolujte, či je kôra mäkká, ak nie, predĺžte čas varenia.
- Na plech položte papier na pečenie. Vyberte kôru z vody, vytlačte prebytočnú tekutinu, obaľte v cukre a škorici.
- Sušte kandizovanú kôru v rúre. Hotové kúsky sa výborne skladujú v uzavretých sklenených nádobách a môžu slúžiť nielen ako pochúťka, ale aj ako ozdoba interiéru!
Kuchyňa je magické miesto, kde sa aj obyčajná kôra môže premeniť na jedlo hodné bohov. Tento recept môžete vylepšiť tým, že kandizovanú kôru ponoríte do roztopeného čokolády, čím získate luxusné domáce cukríky!