Japonské palacinky Dorayaki sú tradičným ázijským dezertom, ktorý v sebe ukrýva bohatú históriu. Spoznajte recept, ktorý vás prenesie do krajiny vychádzajúceho slnka a naučte sa pripraviť tento lahodný pokrm, ktorý sa môže stať hviezdou vášho raňajkového stola.
Japonské palacinky. Dorayaki
Dorayaki sú tradičným japonským pokrmom s bohatou históriou. Legenda hovorí, že prvé Dorayaki pripravil roľník, ktorý namiesto panvice použil gong, zanechaný samurajom. Vtedy ešte palacinky pripomínali jednoduché, mierne vyklenuté placky. Svoj súčasný vzhľad získali až začiatkom 20. storočia.
Ako pripraviť japonské palacinky?
V pôvodnej receptúre sa medzi dvoma biskvitmi, ktoré pripomínajú slamený klobúk, nachádza pasta z červených fazuliek azuki. Túto náplň môžete nahradiť čokoládovým arašidovým maslom, pastou z červených fazuliek alebo vareným kondenzovaným mliekom.
Ingrediencie
- Vajcia: 2 ks
- Cukor: 40 g
- Med: 1 polievková lyžica
- Vanilkový extrakt: 0,5 čajovej lyžičky
- Pšeničná múka: 90 g
- Voda: 10 ml
- Varené kondenzované mlieko: podľa chuti
Postup prípravy
- V hlbokej mise vyšľahajte vajcia s cukrom, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Pridajte med a vanilkový extrakt, dobre premiešajte.
- Postupne primiešajte múku a vodu, až kým nezískate hladké cesto.
- Na rozpálenú panvicu nalejte malé množstvo cesta a opečte z oboch strán do zlatohneda.
- Jeden upečený biskvit natrite vareným kondenzovaným mliekom a prikryte druhým biskvitom. Dobre pritlačte okraje, aby sa spojili.
- Tento dezert je veľmi jednoduchý na prípravu. Dorayaki môžete podávať na raňajky spolu s ovocím, tvarohom alebo džemom.
Zdroj: sovkusom.ru