Ako najlepšie predĺžiť životnosť šalátovej uhorky?

Zdieľať
uhorka

Šalátové uhorky sú najlepšie, keď sú čerstvé a krásne chrumkavé. Bohužiaľ sa táto úžasná zelenina môže celkom rýchlo pokaziť, pokiaľ ju neskladujete správne. Ako sa ukázalo, väčšina z nás ich v skutočnosti skladuje zle. Vďaka tomu ich často vyhadzujete, čo je obrovské plytvanie chutnou zeleninou, ktorú by ste si mohli inak vychutnať do sýta. Ako šalátové uhorky skladovať?

Uhorky budú aj po týždni krásne a čerstvé

Akonáhle prídete domov s uhorkou v taške, musíte z nej odstrániť plastový obal, v ktorom ich skladujú v obchode. Potom ju dôkladne opláchnite. Ak sú pekné, čisté a úplne čerstvé, môžete sa pripraviť na ich uskladnenie. Aby ste si ich mohli vychutnať aj po týždni od nákupu, musíte im zaistiť určité podmienky, v ktorých vydržia najdlhšie. Odstránenie plastového obalu je jedným krokom.

Uhorka najlepšie vydrží, keď ju budete skladovať pri teplote medzi 10 a 14 stupňami, ale bohužiaľ túto teplotu väčšina z nás nemá v chladničke, ani v kuchyni. Ako to vyriešiť? Kvôli chuti je vždy lepšie, keď uhorky necháte na kuchynskej linke ako v chladničke. Ak máte voľný okenný parapet, nie je nijako horúco a nesvieti tam príliš slnko, môžete ich skladovať tam.

Ako skladovať uhorky v chladničke?

Počas leta samozrejme nie je ideálne, aby ste nechávali šalátové uhorky na linke alebo parapete. Našťastie ich môžete uložiť do chladničky, ale mali by ste myslieť na to, aby vždy boli v špeciálnej zásuvke na zeleninu, ktorá je trochu teplejšia ako zvyšok chladničky. Na tomto mieste vám tiež vydrží dlho, ak vám tam nestojí voda (čo by nemala).

Najlepšia teplota pre šalátové uhorky je medzi 10 a 14 stupňami, ale v chladničke vám tiež vydrží dlho. Keď si vyberiete z plastového obalu, môžete ju konzumovať až po dobu jedného týždňa. Ideálne bude pochopiteľne, keď ju zjete čo najskôr po zakúpení, ale v prípade potreby vám iste vydrží až do budúceho týždňa. Vďaka tomuto postupu nebudete musieť uhorky zbytočne vyhadzovať a s tým aj svoje peniaze.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané