Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako na domáce šalviové cukríky?

reklama:

Dobre bojujú proti zahlieneniu a dajú sa použiť aj ako liek proti nadúvaniu a plynatosti – tu však pozor na obsah cukru, takže nepreháňať.

Čo budeme k výrobe potrebovať

– 240 g medu,

– 200 g cukru (kryštál alebo krupice),

– 4 lyžice sušených šalviových lístkov rodrvených

– šťava z jedného citróna.

1371610098372.jpeg

Postup:
Všetky suroviny dajte do hrnca a varte na miernom plameni, kým roztok nebude mať takú konzistenciu, aby po kvapnutí na studený tanierik stuhla. To vyskúšate počas varenia. Akonáhle ste s konzistenciou spokojní, nalejte celú hmotu na olejom vymastený väčší tanier alebo pekáčik. Tam nechajte hmotu zľahka zatuhnúť a potom nakrájajte na malé kocky veľkosti cukríka (karamelky). Nechajte úplne stvrdnúť a potom uložte do pohára alebo dózy a uzavrite, aby cukríky nezvlhli.

 

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. mája 2018

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies