Ako na domáce šalviové cukríky?

Zdieľať
1371610098372.jpeg

Dobre bojujú proti zahlieneniu a dajú sa použiť aj ako liek proti nadúvaniu a plynatosti – tu však pozor na obsah cukru, takže nepreháňať.

Čo budeme k výrobe potrebovať

– 240 g medu,

– 200 g cukru (kryštál alebo krupice),

– 4 lyžice sušených šalviových lístkov rodrvených

– šťava z jedného citróna.

1371610098372.jpeg

Postup:
Všetky suroviny dajte do hrnca a varte na miernom plameni, kým roztok nebude mať takú konzistenciu, aby po kvapnutí na studený tanierik stuhla. To vyskúšate počas varenia. Akonáhle ste s konzistenciou spokojní, nalejte celú hmotu na olejom vymastený väčší tanier alebo pekáčik. Tam nechajte hmotu zľahka zatuhnúť a potom nakrájajte na malé kocky veľkosti cukríka (karamelky). Nechajte úplne stvrdnúť a potom uložte do pohára alebo dózy a uzavrite, aby cukríky nezvlhli.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané