Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako ľahko ošúpať varené zemiaky?

reklama:

Šúpať  zemiaky varené v šupke nie je príliš obľúbená práca.

Všetci to poznáme minimálne z Vianoc,

keď šúpeme zemiaky na výrobu misy zo zemiakového šalátu.

Pritom geniálny trik ukazuje, ako možno zemiak zbaviť šupky za jednu alebo dve sekundy.

Screenshot_9.jpg

Všetci vieme, že variť zemiaky v šupke je zdravšie.

Ide o to, že z olúpaných zemiakov sa pri varení vylúhuje draslík a dostáva sa do nich sodík.

To obráti pôvodne priaznivý pomer draslíka a sodíka v neprospech našich ciev, obličiek a krvného tlaku.

Nehovoriac o tom, že sa z nich vyplavuje aj vitamín C.

Zemiaky  varené  v  šupe používame  nielen  na  šalát  ,

ale z  uvarených sa  pripravuje aj  cesto  na  pirohy,

šúľance  či  ovocné  gule.

Prečo  by  ste  nevyskúšali  tento  trik  a  nezjednodušili  si  tak

lepkavé šúpanie ešte  teplých  zemiakov..

Tak  poďme  na  to:

Ešte  surový  zemiak  si v  polovici  narežeme  po  celom  obvode..

Urobíme  to  z  každým  ktorý  ideme  uvariť..

Screenshot_8.jpg

Screenshot_7.jpg

Zemiaky  do mäkka  uvaríme v  mierne  osolenej  vode..

Screenshot_10.jpg

potom  už  len  po  miernom  schladnutí šupku ľahko  zlúpneme..

Screenshot_6.jpg

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 3. januára 2016

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies