Ako ľahko ošúpať varené zemiaky?

Zdieľať
Bez nazvu 1 – obnoveny 11.jpg

Šúpať  zemiaky varené v šupke nie je príliš obľúbená práca.

Všetci to poznáme minimálne z Vianoc,

keď šúpeme zemiaky na výrobu misy zo zemiakového šalátu.

Pritom geniálny trik ukazuje, ako možno zemiak zbaviť šupky za jednu alebo dve sekundy.

Screenshot_9.jpg

Všetci vieme, že variť zemiaky v šupke je zdravšie.

Ide o to, že z olúpaných zemiakov sa pri varení vylúhuje draslík a dostáva sa do nich sodík.

To obráti pôvodne priaznivý pomer draslíka a sodíka v neprospech našich ciev, obličiek a krvného tlaku.

Nehovoriac o tom, že sa z nich vyplavuje aj vitamín C.

Zemiaky  varené  v  šupe používame  nielen  na  šalát  ,

ale z  uvarených sa  pripravuje aj  cesto  na  pirohy,

šúľance  či  ovocné  gule.

Prečo  by  ste  nevyskúšali  tento  trik  a  nezjednodušili  si  tak

lepkavé šúpanie ešte  teplých  zemiakov..

Tak  poďme  na  to:

Ešte  surový  zemiak  si v  polovici  narežeme  po  celom  obvode..

Urobíme  to  z  každým  ktorý  ideme  uvariť..

Screenshot_8.jpg

Screenshot_7.jpg

Zemiaky  do mäkka  uvaríme v  mierne  osolenej  vode..

Screenshot_10.jpg

potom  už  len  po  miernom  schladnutí šupku ľahko  zlúpneme..

Screenshot_6.jpg

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané