Ako konzumovať jablká, aby sme získali veľa prospešných látok?

Zdieľať
jedenie jablka
Ako konzumovať jablká, aby sme získali veľa prospešných látok? Foto: www.freepik.com

Ako získať maximum z jablka a pritom zlepšiť svoje zdravie? Objavte tajomstvo správneho konzumovania tohto všestranného ovocia a jeho vplyv na váš črevný mikrobiom

Nie je žiadnym tajomstvom, že pravidelná konzumácia jablka denne môže výrazne prispieť k vašemu zdraviu. No vedeli ste, ako najlepšie konzumovať jablká, aby ste podporili zdravie svojich čriev? O črevnom mikrobiome ste už určite počuli, ak nie, v tomto článku vám tento pojem vysvetlíme podrobnejšie. Jablká, v spojitosti s mikrobiomom, nám ukazujú, že nie je dôležité len to, čo jeme, ale aj ako to jeme. Ako teda jesť jablká, aby vaše črevá boli spokojné?

Skvelé ovocie pre vaše zdravie

Jedno jablko denne môže robiť zázraky. Pomáha chrániť telo pred zápalmi, posilňuje imunitný systém, čistí krv a podieľa sa na redukcii hmotnosti. Okrem toho reguluje trávenie, stabilizuje hladinu cukru v krvi, podporuje činnosť obličiek, svalov a mozgu, viaže na seba toxické látky a odplavuje ich z tela. Jablko je tiež skvelým prostriedkom pre omladenie!

jablká
Ako konzumovať jablká, aby sme získali veľa prospešných látok? Foto: www.freepik.com

Prečo jesť jablko so šupkou?

Tradičné a ľahko dostupné jablko obsahuje veľa vitamínov, minerálov, antioxidantov a vlákniny, ktoré sú najmä v šupke. Preto odporúčame jablká nešúpať pred ich konzumáciou.

A čo tie črevá?

Obyčajné jablko obsahuje viac ako 100 miliónov baktérií, ktoré sú prospešné pre náš organizmus a obzvlášť pre črevá. Tieto baktérie boli predmetom štúdie vedcov z Inštitútu environmentálnej biotechnológie pri Technickej univerzite v Štýrskom Hradci. Zistilo sa, že bio jablká majú významne väčšiu mikrobiálnu rozmanitosť než tie konvenčne pestované. Aby ste svojim črevám poskytli naozaj to najlepšie, mali by ste konzumovať celé jablká, vrátane jadierok a stopky. Najlepšie surové, pretože tepelná úprava ničí zdravé baktérie aj ostatné prospešné mikroorganizmy.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané