Ako kešu orechy nahradia základná suroviny vo vašej kuchyni

Zdieľať
kešu orechy
Ako kešu orechy nahradia základná suroviny vo vašej kuchyni Foto: www.freepik.com

Kešu orechy sú skvelou alternatívou pre tradičné suroviny v kuchyni. Dokážu nahradiť múku, majonézu a dokonca aj syry. Prečítajte si, ako môžete začleniť tieto výživné orechy do svojho jedálnička a zlepšiť tak svoje zdravie.

Kešu orechy ako náhrada základných surovín v kuchyni. Majonéza, múka a syry

Chcete obohatiť svoj jedálniček a zároveň vyskúšať niečo nové a zdravé? Kešu orechy môžu byť odpoveďou. Tieto orechy sú nielen chutné, ale aj všestranné. Či už sa vyhýbate mliečnym výrobkom, lepku, alebo len hľadáte nové spôsoby, ako spestriť svoj jedálniček, kešu orechy vás nesklamú. Kešu orechy môžete použiť mnohými kreatívnymi a netradičnými spôsobmi, ktoré možno ešte nepoznáte. Nebojte sa experimentovať!

Kešu majonéza

Jedným z najobľúbenejších spôsobov využitia kešu orechov je príprava kešu majonézy. Táto alternatíva tradičnej majonézy z oleja a vajec je jednoduchá na prípravu. Potrebujete len výkonný mixér. Kešu orechy namočte na pár hodín do vody, potom ich rozmixujte s citrónovou šťavou, horčicou, soľou a korením.

Výsledkom je krémová a chutná majonéza, ktorá je ideálna do šalátov, sendvičov alebo ako dip k zelenine. Je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Kešu sú bohaté na vlákninu, vitamíny K, železo, horčík, fosfor, zinok, mangán, draslík, selén a meď.

kešu majonéza
Ako kešu orechy nahradia základná suroviny vo vašej kuchyni Foto: www.freepik.com

Kešu múka

Kešu múka je ďalšou skvelou náhradou tradičnej múky. Orechy a semená pomleté na múku sú chutnou alternatívou, hoci sú hutnejšie a nekynú, pretože neobsahujú lepok. Hodí sa najmä do hutnejších korpusov či sušienok.

Kešu múku môžete použiť v rôznych dezertoch, koláčoch alebo ako zahusťovadlo do omáčok a polievok. Navyše je bohatá na bielkoviny a zdravé tuky, čo z nej robí výživnú a zdravú voľbu pre vaše pečenie. Môžete si ju kúpiť alebo pripraviť doma, hoci to môže byť trochu náročné.

kešu múka
Ako kešu orechy nahradia základná suroviny vo vašej kuchyni Foto: www.freepik.com

Nemliečne kešu syry

Prírodná jemnosť a krémovosť kešu orechov ich predurčuje aj na výrobu vegánskych syrov. Tieto syry môžu byť pevnejšie alebo roztierateľné. Jemne rozmixované kešu stačí zmiešať s lahôdkovým sušeným droždím, citrónovou šťavou a korením. Lahôdkové droždie dodá zmesi syrovú chuť a je obľúbená vo vegánskej a vegetariánskej kuchyni.

kešu syr
Ako kešu orechy nahradia základná suroviny vo vašej kuchyni Foto: www.freepik.com

Kešu orechy sú skvelou voľbou pre každého

Kešu orechy patria do každého jedálnička, nielen vegánskeho či vegetariánskeho. Obsahujú menej tuku ako iné orechy a sú bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Pravidelná konzumácia kešu orechov môže prispieť k zníženiu cholesterolu, podpore zdravia srdca, tvorbe červených krviniek a zdravia kostí.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané