Ak sa pri príprave jedál stretávaš s problémami pri čistení varených vajec, tento článok ti ukáže jednoduchý a efektívny trik, ako sa týchto problémov zbaviť. Už žiadne prilepené kúsky škrupiny ani dlhá manipulácia s bielkom! Prečítaj si, ako jednoducho a rýchlo olúpať varené vajce bez zbytočného stresu.
Ako jednoducho olúpať varené vajce? Netušil som, že je to také jednoduché!
Ak pri príprave jedál mávaš problémy s čistením vajec, si na správnom mieste. Už žiadne prilepené kúsky škrupiny a dlhá manipulácia s bielkom, ktoré nechce odísť, nech robíš čokoľvek! V tomto videu ti šikovný kuchár ukáže, ako jednoducho olúpať vajce a ušetriť pritom čas.
Najprv vajce podrž v studenej vode. Po dostatočnom ochladení sa vajce ľahko olúpe pomocou niekoľkých jednoduchých pohybov!
Ako rýchlo olúpať vajce
Tento trik naozaj funguje! Aby si sa vyhol problémom s čistením vajca, stačí ho jemne pritlačiť k stolu a prekotúľať ho po povrchu, pričom stále tlačíš. Škrupina sa rovnomerne popraská a môžeš ju ľahko rozdeliť na dve polovice priamo v strede vajca. Odteraz to budem robiť vždy takto!
Ešte jednoduchší spôsob čistenia vajec
Okrem metódy s prekotúľaním vajca, existuje aj ďalší jednoduchý trik. Vajce môžeš po vychladení jemne udierať po celom povrchu a potom ho začať lúpať od širokého konca. Škrupina sa ľahšie oddelí a bielok zostane neporušený. Tento spôsob je ideálny najmä pre čerstvé vajcia, ktoré sú zvyčajne ťažšie na čistenie.
Zdroj: takprosto.cc