Opäť tu máme pre vás skvelé rady do domácnosti. Tieto rady, ktoré vám ponúkame v tomto článku využije naozaj každý, kto sa motá v kuchyni dosť často.
Šikovný tip
Cibuľa vám pri skladovaní tak rýchlo nebude klíčiť, ak stonkovú časť krátko podržíte nad horiacou sviečkou.
Čo s nepoužitými žĺtkami ?
Často sa stáva, že pri pečení nám zostanú nepoužité žĺtky. Čo s nimi? Na vzduchu rýchlo uschnú a už sa nedajú použiť. Jedna možnosť je dať ich do mrazničky a na nádobku napísať, koľko kusov sa tam skrýva. Druhou možnosťou je dať ich do misky, zaliať malým množstvom studenej vody a zakryť. Takto vydržia v chladničke až štyri dni. Keď ich budete potrebovať, jednoducho vodu vylejete a žĺtky spotrebujete.
Ako dlho vydržia otvorené kyslé uhorky?
Otvorené nakladané kyslé uhorky vám v chladničke vydržia až štyri týždne, dôležité je, aby ste do nich pri manipulácii nenaniesli nečistoty. Vyberajte ich preto výlučne čistou vidličkou alebo klieštikmi. Svoju chrumkavosť si udržia dlhšie, keď do pohára pridáte jednu červenú reďkovku. Nezabudnite pohár vždy dobre uzavrieť.