Všetci ste to určite zažili…
Dali ste si na obed surovú cibuľu
a neviete sa po nej zbaviť toho nepríjemného pocitu že vám páchne z úst..
Existujú však spôsoby ako sa nepríjmeného zápachu zbaviť…
Petržlen
je už dlho známy ako vynikajúci prostriedok pre neutralizáciu nepríjemného zápachu z úst..
Jediné čo musíte urobiť je požuť pár lístkov
tak dobre aby sa vám šťava dostala do celej ústnej dutiny..
Už naši dedovia veľmi dobre vedeli, že keď si s kamarátmi dajú nejaký ten pohárik navyše,
ich najlepším priateľom je petržlenová vňať .
Teda presnejšie žuvanie petržlenovej vňate, ktorá veľmi úspešne prebije všetky zápachy.
Na druhej strane našim babičkám bolo takmer vždy jasné,
že starý otec nevonia ako petržlenový záhon len tak bezdôvodne.
Mäta
Pôsobí presne takisto ako petržlen..
A taktiež stačí len požuť pár lístkov..
Okrem iného j šťava z mäty stimuluje trávenie a ukľudní aj váš žalúdok.
Reďkovka
Má antibakteriálne účinky a tiež je znám ako vynikajúci osviežovač dychu..
Hoc aj sama dosť páchne ale zápach z úst dokáže neutralizovať..
Citrón
Vám nielen prevonia prsty po cibuli,
ale odstráni aj zápach po nej v ústach…
Neznamená to že si ním máte trieť jazyk čo vám budú sily stačiť..
mali by ste si urobiť silnú limonádu z jeho šťavy a bez cukru,
ale skôr ako ju prehltnete podržte ju chvíľu v ústach.
Pokiaľ vám nevadí citrónová kôra môžete si z nej do limonády nastrúhať..
Ale pamätajte že kôru treba poriadne poumývať..
Kardamón
Je to korenie ktoré pôsobí podobne ako reďkovky.
Po jedle si dajte pár semienok do úst a poriadne ich pomaly požujte.
S vôňou cibule a cesnaku si poradí aj rôzne iné koreniny .
Obľúbený je tiež klinček a škorica.
Zelený čaj
Je fantastický dychový eliminátor.
Ak ho ešte budete popíjať osladený s medom problém zápachu by mal zmiznúť..
Horčica
Horčica obsahuje zložky, ktoré veľmi úspešne eliminujú nepríjemné vône.
Ak sa chceme zbaviť zápachu, naberieme si do úst lyžičku tohto dochucovadla,
minútu ju prevaľujeme a potom poriadne vypláchneme.
Potom by sme mali ešte malú lyžičku prehltnúť.
K tomuto účelu používame obyčajnú plnotučnú bez akýchkoľvek špeciálnych príchutí.
Mlieko
Najznámejšia neutralizačná potravina.
Ak sa napijete mlieka po jedle hlavne plnotučného
zápach z úst by sa mal stratiť..
Jogurt
Ak ste už nejaký čas po jedle a premýšľate nad desiatou,
zaujímavou možnosťou môže byť kvalitný jogurt so živými kultúrami
(čiže žiadne tie light ).
Zdravé baktérie reagujú na sírovodík a pomáhajú ho neutralizovať.
Práve ten najviac zodpovedá za intenzitu vône cesnaku aj cibule.