7 kuchynských tajomstiev, z ktorých vám spadne brada

Zdieľať
varenie

V každej rodine existuje kulinárske tajomstvo, ktoré prechádza z matky na dcéru. Vďaka nim je náš život oveľa jednoduchší a naše jedlo z nich môže byť aj chutnejšie. Naučme sa pár trikov.

1. Paradajky nevarte s inou zeleninou

Paradajky majú vysoký obsah kyselín, takže spomaľujú dobu varenia inej zeleniny. Najprv orestujte cibuľu, mrkvu a papriku, potom pridajte paradajky.

2. Cesto neumývajte

Na vonkajšej strane vareného cesta sa vytvorí vrstva škrobu, ktorá pomáha vstrebávanie paradajkovej omáčky. Cestoviny z kvalitnej pšenice sa nikdy nezlepia, nie je potrebné z nich zmývať škrobovú vrstvu.

3. Polievku osoľte až na konci

Pokiaľ polievku osolíme tesne pred varením, zbytočne soľou plytváme. Počas varenia sa soľ odparí a znova ju osolíme.

4. Nemiešajte zemiakovú kašu

Pokiaľ premiešavate kašu, získate nechutnú dužinu zo zemiakovej kaše. Použite radšej lis na zemiaky a potom speňte mliekom.

5. Na pizzu nedávajte príliš veľa pretlaku

Ak to preženieme s dávkou pretlaku, náš pizzový základ sa riadne nezapečie. Nikto nechce jesť surovú pizzu, že?

6. Cibuľu nekrájajte skôr

6-7 minút po krájaní bude cibuľa chutiť horko. Krájajte ju, iba keď ju už použijete.

7. Pripravte včas hranolky

Olúpané zemiaky pred vyprážaním namočte na 1 hodinu do studenej vody. Tým z neho vytiahnete škrob a zemiaky budú chutnejšie.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané