2. Cestoviny
Odvarili ste príliš veľa cestoviny? Rozporcujte ich do sáčkov , vysajte vzduch a umiestnite do mrazničky.Odmrazujte rovnako ako zemiakovú kašu.
3. Cesto na koláčiky
Mnohí ľudia často kupujú mrazené cesto ale môžete si ho pripraviť aj sami doma, a to najmä ak hovoríme o špeciálnom babkinom recepte.
4. Koláče
Ostali vám nejaké koláče po veľkom sviatku? Nevadí!. Zabalte ich do papiera a schovajte ich do mrazničky. Ak nabudúce budete mať chuť na sladké stačí koláč len vybrať z mrazničky a ohriať v rúre. Verte mi, bude chutiť akoby ste ho práve urobili.
5. Palacinky
Možno budete súhlasiť že niekedy máte chuť si dať na raňajky niečo naozaj dobré ako napríklad palacinky ale čas na ich prípravu si nájdete možno len cez víkend. To je v poriadku. Napečte viac a dajte zmraziť . Mimochodom, môžete zmraziť palacinky aj s náplňami ako syry alebo špenát. Je to chutnejšie ako keby ste mali kupovať polotovary.
6. Bylinky
Existuje niekoľko možností pre zmrazovanie byliniek.
Bylinky mrazím tak, že ich vložím do vrecka a vložím do mrazničky,
o 24 hodín vrecko vyberiem a prejdem valčekom na cesto, zmrazené zelinky sa „rozbijú“ a ja si môžem odsypať koľko potrebuje alebo môžete využiť formy na ľad
,bylinky nasekajte a zalejte vývarom alebo vodou.
Tieto kocky sú ideálne ak si idete uvariť polievku alebo dusené mäso.
7.Citrónová šťava
Citrónová šťava je často na zozname zložiek rôznych pokrmov, ale čerstvá citrónová šťava nie je vždy po ruke. Tak prečo sa o to nepostarať vopred ? K tomu budete potrebovať formy na ľad, do ktorých nalejete čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu.
8.maslo
Zmrazený tuk je obzvlášť užitočný pre vás, tie ktoré naozaj často pečiete. Je to veľmi jednoduché.Dajte maslo do plastového obalu a pred použitím vložte do chladničky na noc. Zvyčajne je dobré ho skladovať po dobu nie dlhšie ako šesť mesiacov, aj keď boli chvíle, kedy bolo chutné po dobu jedného roka.
9.oriešky
Surové oriešky môžete v mrazničke uskladňovať aj 12 mesiacov.Len nezabudnite, že jeden horký orech môže zničiť celé jedlo, tak jeden vyskúšajte pred použitím.
10. syr
Akákoľvek pohostinná gazdinka , ktorá kedy usporiadala večierok vie ako servírovať hosťom bohatý syrový tanier. Preto ak ste v predajni syrov, neváhajte kúpiť viac. Syry môžu byť uložené v pevne zabalenom plastovom obale alebo alobale. Mäkké syry a nátierky môžu byť v mrazničke po dobu jedného mesiaca, ale tvrdý syr – až šesť mesiacov.
11.Paradajkový pretlak
Koľkokrát ste musel kúpiť celý pohár s paradajkového pretlaku kvôli niekoľkých lyžičkám ktoré boli v recepte? Pri ďalšom varení zmrazte zvyšky vo forme na ľad. Teraz, keď budete variť ďalšiu omáčku na špagety, kocky s pretlakom budú vždy na dosah ruky.