Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

11 potravín ktoré sa neboja chladu

reklama:

2. Cestoviny

Odvarili ste  príliš veľa cestoviny? Rozporcujte ich do sáčkov , vysajte vzduch a umiestnite do mrazničky.Odmrazujte rovnako ako zemiakovú kašu.

9ddd7acd.jpg

3. Cesto na koláčiky

Mnohí ľudia často kupujú mrazené cesto ale môžete si ho pripraviť aj sami doma, a to najmä ak hovoríme o špeciálnom babkinom  recepte.

Cada5196.jpg

4. Koláče

Ostali vám nejaké koláče  po veľkom sviatku? Nevadí!. Zabalte ich do papiera  a schovajte ich do mrazničky. Ak nabudúce budete mať chuť na sladké stačí koláč len vybrať z mrazničky a ohriať v rúre.  Verte mi, bude chutiť akoby  ste ho  práve urobili.

83b6bc74.jpg

5. Palacinky

Možno budete súhlasiť že niekedy máte chuť si dať na raňajky niečo naozaj dobré ako napríklad palacinky ale čas na ich prípravu si nájdete možno len  cez víkend. To je v poriadku. Napečte viac a dajte zmraziť . Mimochodom, môžete zmraziť  palacinky aj s náplňami ako  syry alebo špenát. Je to chutnejšie ako keby ste mali kupovať polotovary.

D4f56e5c.jpg

6. Bylinky

Existuje niekoľko možností pre zmrazovanie byliniek.

Bylinky mrazím tak, že ich vložím do vrecka a vložím do mrazničky,

o 24 hodín vrecko vyberiem a prejdem valčekom na cesto, zmrazené zelinky sa „rozbijú“ a ja si môžem odsypať koľko potrebuje alebo môžete využiť formy na ľad

,bylinky nasekajte a zalejte vývarom alebo vodou.

Tieto kocky sú ideálne ak si idete uvariť polievku alebo dusené mäso.

03168bb2.jpg

7.Citrónová šťava

Citrónová šťava je často na zozname zložiek rôznych pokrmov, ale čerstvá citrónová šťava nie je vždy po ruke. Tak prečo sa o to  nepostarať vopred ? K tomu budete potrebovať formy na ľad, do ktorých nalejete čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu.

88048481.jpg

8.maslo

Zmrazený tuk je obzvlášť užitočný pre vás, tie ktoré naozaj často pečiete. Je to veľmi jednoduché.Dajte maslo do  plastového obalu  a pred použitím vložte  do chladničky na noc. Zvyčajne je dobré ho skladovať po dobu nie dlhšie ako šesť mesiacov, aj keď boli chvíle, kedy bolo chutné po dobu jedného roka.

9a8b7b36.jpg

9.oriešky

Surové oriešky môžete v mrazničke uskladňovať aj 12 mesiacov.Len nezabudnite, že jeden horký orech môže zničiť celé jedlo, tak jeden vyskúšajte pred použitím.

4cb393dc.jpg

10. syr

Akákoľvek pohostinná gazdinka , ktorá kedy usporiadala večierok vie ako servírovať hosťom bohatý syrový tanier. Preto ak ste v  predajni syrov, neváhajte kúpiť viac. Syry môžu byť uložené v pevne zabalenom plastovom obale alebo alobale. Mäkké syry a nátierky môžu byť v  mrazničke po dobu jedného mesiaca, ale tvrdý syr – až šesť mesiacov.

286578bc.jpg

11.Paradajkový pretlak

Koľkokrát ste musel kúpiť celý pohár s paradajkového pretlaku kvôli niekoľkých lyžičkám ktoré boli v recepte? Pri ďalšom varení zmrazte zvyšky vo forme na ľad. Teraz, keď budete variť ďalšiu omáčku na špagety, kocky s pretlakom budú vždy na dosah ruky.

3a928dac.jpg

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. februára 2017

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies