10 surovín, vďaka ktorým budete nádherne voňať a naopak!

Zdieľať
00 41.jpg

Cítite sa niekedy nepohodlne kvôli tomu, ako ste cítiť? Mať zlý telesný zápach môže byť trápne. Kým Vaša vôňa je primárne diktovaná genetikou, môže byť spôsobená, alebo zosilnená potravinami, ktoré konzumujete.

Dnes sme pre Vás vytvorili zoznam potravín, ktoré najviac ovplyvňujú Váš zápach z tela. Čítajte ďalej, aby ste zistili, ktoré potraviny sú v poriadku a ktorým z nich je lepšie sa vyhnúť.

Voda vs pivo

01 44.jpg

Pitná voda pomáha telu odstraňovať toxíny, ktoré spôsobujú zlý zápach tela. Kým pitie piva sa môže zdať byť dobrým spôsobom, ako relaxovať po dennej práci, môže to spôsobiť zlý telesný zápach.

Jogurt vs mlieko

02 34.jpg

Aktívne kultúry prítomné v jogurte znižujú množstvo zlúčenín siričitanu, ktoré pôsobia zápach. Tiež vitamín D prítomný v jogurte pomáha v boji proti baktériám prítomným v ústach, čím sa znižuje zlý zápach z úst. Mlieko na druhej strane obsahuje cholín, ktorý môže spôsobiť nepríjemný zápach tela.

Citrónová šťava vs víno

03 28.jpg

Víno môže vyzerať ako dobrý spôsob, ako si vychutnávať večery, ale kocovina z nadmernej konzumácie alkoholu nie je jediným zlým účinkom – možno budete musieť zažiť deň, kedy budete cítiť ako alkohol. Skúste namiesto toho piť vodu s citrónom. Citróny pomáhajú pri detoxikácii tela kvôli vysokým antioxidačným vlastnostiam.

Bylinný čaj vs káva

04 24.jpg

Bylinný čaj je skvelý zdroj antioxidantov. Čím má telo menej toxínov, tým lepšie budete cítiť. Káva, alebo akýkoľvek kofeinovaný nápoj na druhej strane môže spôsobiť zlý zápach.

Jablká vs karfiol

05 21.jpg

Kvôli svojim prirodzeným vlastnostiam detergentov pomáhajú jablká proti zlému zápachu. Karfiol na druhej strane obsahuje cholín a vitamín B, ktoré pôsobia zlý zápach z tela.

Pomaranče vs tekvica

06 19.jpg

Citrusové ovocie skvelo vonia a telu sa ľahko vstrebáva, čo Vám poskytuje rýchly spôsob, ako zlepšiť celkový zápach. Na druhej strane, tekvica obsahuje cholín, ktorý sa metabolizuje na trimetylamín. Akumulácia trimetylamín v tele môže spôsobiť zlý telesný zápach.

Kardamom so škoricou vs cesnak s cibuľou

07 15.jpg

Kardamom so škoricou nielen dokonale ochutí jedlo, ale aj Vás robí žiaduce tým, že telu dodáte čerstvý a príjemný dlhotrvajúci zápach. Naopak, cesnak a cibuľa obsahujú organické zlúčeniny síry, ktoré sa metabolizujú a spôsobujú zlý telesný zápach z tela.

Zeler vs špargľa

08 13.jpg

Zeler pomáha Vášmu telu uvoľňovať feromóny, čím sa zdáte pre opačné pohlavie atraktívnejšie. Kyselina asparagusová v špargle sa rozpadá na zlúčeniny síry, ktoré môžu spôsobiť nežiaduce telesný zápach.

Biele ryby a červené mäso

09 13.jpg

Zdržanie sa od červeného mäsa môže mať niektoré „čuchové“ výhody. Štúdia ukázala, že ženy, ktoré vnímali telesný zápach mužov, ktorí mali počas dvoch týždňov stravu bez mäsa, ako atraktívnejšie a príjemnejšie v porovnaní s tými, ktorí konzumovali červené mäso. Konzumácia rýb nevylučuje rovnaké nepríjemné pachy, ktoré sa uvoľňujú pri metabolizácii červeného mäsa. Ak máte v pláne ísť na rande, je lepšie jesť ryby skôr než červené mäso.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané