1. Pripravte si cesto na pizzu z celozrnnej pšenice, ktorá je zásobárňou živín a stopových prvkov,
ktoré sa ľahko vstrebáva do tela,
na rozdiel od tradičných typov múky.
Vzhľadom k tomu odborníci na výživu tvrdia že celozrnné produkty pomáhajú odstrániť toxíny
a pomáhajú chudnúť.
Hrúbka pizze by nemala presiahnuť 0,5 cm.
Z tohto dôvodu keď robíte pizzu doma,
rozvaľkajte cesto čo najtenšie.
Používajte nízkotučný syr v malom množstve.
Pripravte si skvelú paradajkovú omáčku doma .
V mixéri rozmixujte čerstvé paradajky s olivovým olejom a pár vetvičkami bazalky
a dochuťte čerstvo mletým čiernym korením a soľou.
Skúste dať na pizzu mleté mäso.
Jednoduchšie sa šíri po celom ceste.
Morské plody – jedna z najlepších možností pre pizzu ,
pretože plody mora majú málo kalórií a tukov
a obsahujú veľké množstvo bielkovín a rôznych živín.
Super ingrediencie- priestor pre kreativitu.
Pre perfektnú pizzu pridajte paradajky, cuketu, brokolicu, baklažán, artičoky.
Farebná paprika nielen dodá chuť, ale tiež zdobí jedlo.
Buďte opatrní so zeleninou z konzervy: majú veľa soli.
Avšak ,kukurica alebo zelený hrášok z plechovky je lepšia ako zmrazenom stave.
A nezabudnite olivy a kapary,
ktoré sú ideálne na pizzu v malých množstvách.
Huby posilňujú a dopĺňajú chuť pokrmu.
Namiesto obvyklých šampiňónov môžete dať hlivu alebo iné.
Namiesto pizza korenia si usušte oregano a bazalku.
Čerstvé bylinky – petržlen, bazalka, špenát, rukola
– budú slúžiť ako dokonalý doplnok k zdravej receptúre jedla.
Chutná a zdravá domáca pizza je ideálna pre každú príležitosť,
či už je to romantické rande,
obchodné rokovanie alebo sledovanie filmu v priateľskej spoločnosti.