Ako určíme zrelosť avokáda
Odstránime stopku a pozrieme sa, akej farby je otvor, ktorý po nej zostal:
Zelený – avokádo je nezrelé.
Tmavohnedý – avokádo je prezreté.
Žltkastá – to je tá správna farba čerstvého avokáda!
Rýchlo pokrájať bylinky
Bylinky môžeme krájať aj nožom na pizzu.
Je to oveľa pohodlnejšie ako obyčajný nôž alebo špeciálne nožnice.
Mimochodom , je to dostatočne bezpečné na to , aby ste pripojili k vareniu aj dieťa.
Ideálny ľad
Ponúknite hosťom krištáľovo čisté a transparentné kocky ľadu na koktaily!
Urobiť ich je jednoduché: stačí použiť prevarenú vodu namiesto obyčajnej vody z kohútika.
Porovnajte vľavo – kocku ľadu prevarenej vody, v pravo – od bežných.
Nakrájajte zemiaky na ploché plátky
Môžeme použiť špeciálny guľatý nôž na krájanie jabĺk na klinky.
Ako sa zbaviť škrupín
Ak uvidíte vaječné škrupiny klesať na spodok misky nebojte sa,
jej vytiahnutie nebude ťažké, ak navlhčíte prsty do čistej vody.
Uvarte vajcia podla svojej chuti
Nemôžete sa rozhodnúť, ako dlho uvariť vajcia do svojej obľúbenej konzistencie?
Môžete vytlačiť túto grafickú ilustráciu a zavesiť ju na chladničku – a už sa nemusíte hádať so svojím manželom o tom, kedy sú vajcia pripravené správne.
Pečené vajcia v rúre
Snažte sa piecť vajce namiesto ich varenie.
Vložte ich do studenej rúry a pečieme asi pol hodiny pri teplote 180 stupňov.
Super pomôcka
V prípade, že sa voda v hrnci s ryžou alebo cestovinami príliš varí a veľmi pení cez okraj,
dajte cez hrniec drevenú varechu – a voda nevytečie na sporák.
Očistite vajcia bez problémov
Nalejte do pohára malé množstvom studenej vody a vložte doň uvarené vajce.
Jednou rukou pohyb – a vajce je očistené!
Možno budete prekvapení týmto trikom: Deťom sa bude určite páčiť!
Ďalší spôsob, ako ľahko čistiť vajcia
Pridajte do hrnca pol lyžičky jedlej sódy . Potom ošúpete vajíčko jedna radosť!
Vždy ostré nože
Ak ukladáte nože v stojane, dajte ich čepeľou hore: takto sa budu tupiť menej
Očistiť mango
Tu je návod, ako si môžete ľahko a rýchlo očistiť mango.
Dosť striekajúcej šťavy a lepkavej kuchyne .
Rýchle rezanie drobného ovocia
Ak potrebujete rozkrojiť viacej cherry paradajok alebo inú malú zeleninu a ovocie.
Zohriať, nie usušiť
Pri ohreve v mikrovlnnej rúre včerajšej pizze alebo chleba,
dajte do rúry pri pohár z polovice naplnený vodou: aby sa z vášho jedla nestal kameň.
Omeleta trik
A ďalšie tajomstvo: Rozmiešajte vajce,
pridajte do nich trochu škrobu : miešané vajíčka a omelety získajú prekvapivú jemnosť a mimochodom,
uvaria sa rýchlejšie ako zvyčajne.