Je samozrejme na mieste, vyhýbať sa všetkému smaženému a voliť zdravé tuky.
Najviac cholesterolu sa nachádza v ošípaných, v mäse plávajúcej hydiny a zvlášť v mozočku. Cholesterol sa zvyšuje v údených produktoch. V kvasených mliečnych produktoch, v králičom, kuracom, hovädzom a teľacom mäse je cholesterolu desaťkrát menej.
Na vysoký cholesterol s cesnakom a citrónom
Potrebujete:
šťavu z 24 citrónov (1l)
400 g cesnaku (čerstvý, mladý)
Postup:
Prelisujeme cesnak cez lis. Pridáme ho do citrónovej šťavy. Premiešame a necháme macerovať tri dni. Potom zmes precedíme.
Ako ho treba užívať:
Pred raňajkami si dáme do pohára vody 1 lyžičku tejto zmesi a vypijeme. To isté urobíme večer pred jedlom. Po týždni môžeme brať už po dvoch lyžičkách až do využívania.
Túto kúru opakujte 1x ročne. Kyslý citrón a pálivý cesnak ak sú pohromade, navzájom sa trochu obmedzujú. Cesnak zmenšuje kyslosť a citrón pálenie. Táto medicína ma príjemnú chuť. Citrón obsahuje veľa kyseliny askorbovej, ktorá stimuluje tvorbu žalúdočných štiav a cesnak je stimulátorom tvorby žlče. Tieto dva komponenty napomáhajú správnemu tráveniu bielkovín a tukov. Cholesterol sa potom správne štiepi a funguje, ako má. Voda zmierňuje silu zmesi. Čo je potrebné, to sa vstrebe a ostatné odíde. Dôležité je brať túto zmes pred veľkým jedlom, v ktorom jeme bielkoviny a tuky. Tým pripravujeme trávenie k správnej funkcii.
Ak máte akútnu gastritídu, žalúdočné vredy, zápal pankreasu, túto zmes neužívajte.